1770 - Reisverslag uit Sydney, Australië van maaike Luykx - WaarBenJij.nu 1770 - Reisverslag uit Sydney, Australië van maaike Luykx - WaarBenJij.nu

1770

Door: Maaike / Blauwe

Blijf op de hoogte en volg maaike

19 Oktober 2007 | Australië, Sydney

Lieve mensen,

Weer even een kleine update..

Zit nu in de Town of 1770.. Heel apart om een plaats een datum te geven. Maar de reden hiervoor is dat Kapitein Cook hier in 1770 aan land kwam. Het is een schattig dorpje lekker aan de kust. We zijn hier gister aangekomen en ik hoop hier nog een paar dagen te blijven. Tot maandag waarschijnlijk.. Morgen ga ik leren surfen als alle surfleraren niet te brak zijn.

Even een kleine terugblik. Vorige week zat ik nog in Aitlie beach en ben daar tot zondag gebeleven. Veel leuke mensen en een hoop grappige taferelen. Het leek wel een hockeytoernooi. Dit kwam door het einde van het footy seizoen. Een aantal teams hadden een afsluitend weekend in Airlie. Dus dit bracht een hoop dronken, maar doch erg geestige australiers. Op zondag zijn we vertrokken en zijn we naar Cp Hillsborough nat park gegaan. Hier heerlijk aan strand een beetje gechilled en een mooie wandeling gemaakt. De volgende dag vertrokken naar finch hatton nat park. Er was hier maar een camping en die klonk redelijk prima. Was wel een beetje basic, maar zolang er warme douches zijn ben ik gelukkig. Toen we daar aankwamen was het al iets minder veelbelovend. Een wazige bush hippy genaamd wooza heette ons welkom. Hij legde ons even alles uit. De douche werd verwarmt met een vuurtje en de plees doorgesploeld met regenwater (goed idee), maar het feit dat je lekker naast elkaar zat te poepen was iets minder. Vooral voor Jayne die om 6 uur 's ochtends ging plassen en naast een poepende (lees wel kreunend)/ zijn harde schijf uitdrukkende wooza zat. Lijkbleek en erg misselijk kwam ze terug. De dag van aankomst een mooie wandeling gemaakt. Erg stijle klim maar wel mooie watervallen. Heel bizar om te bedenken dat het water daar in de zomer minimaal een meter hoger staat. Heerlijk van de zon genoten en gezwommen in het ijskoude water. Op de terugweg even een zelf gemaakt ijsje gekocht bij een ander bush hippie. Die was al zo dronken en stoned dat ik niet kon horen wat zijn naam was.

De volgende dag vertrokken... We hadden genoeg van wooza en zijn bushcamp en de platypus wilde zich ook al niet laten zien. Tijd om te vertrekken dus...
Ergens tussen Mackay en RockHampton gestopt op een echte oude bessen camping, was de enige camping over een afstand van 300km. In een plaatsje nou volgens de locals een bar ( die op de camping was) met een paar huis er omheen. Zoals wij het kennen een gat dus. Volgende dag naar Yeppoon gegaan. Een lekkere badplaats met een hoop leuke mogelijkheden. Mits het niet die avond begon te stormen en die er volgende dag ook nog was, met wat lekkere plens buien. Ja wat moet je dan... Er waren wel wat dingen te doen, maar 3kwart was geschrapt vanwege het sclechte weer. Nou ja dan maar weer verder rijden. Na 3 uur nonstop te hebben gecruist was 1770 onze eindbestemming. Leuke camping, waar we helaas maar een nacht konden blijven. Nu een andere prima camping en vanavond maar eens eeven een drankje doen in de plaatselijke bar met de plaatselijke mensen en hopenlijk wat backpackers.

De plannen zijn nog verder nog wat vaag.. Maar noosa (vanwege surfen), Harvey Bay ( Fraser Island), Brisbane en ByronBay staan nog op de planning. Nog iets meer dan 3 weken te gaan voordat mous komt. Dus nog genoeg tijd..

Verder gokt elke australier dat ik uit de US kom of engeland. Maar nederland niet. Erg grappig, heb dus blijkbaar een mix van accenten. De mensen zijn lekker easy going en een praatje maak je zo. En ze zijn nooit beroerd om je een handje te helpen ( bijvoorbeeld als je niet weet hoe je de banden van je auto moet oppompen). Koala's missen nog op mijnlijst van wild life, maar die komen vast nog wel.

Binnenkort vast weer meer...

Hele dikke zoenen

• 19 Oktober 2007 - 06:11

Marloes:

Hey lieve blauwe! Nog super bedankt voor je telefoontje..zo lief!!! Nog 3 weekjes en als ik je lijstje met what to do zie dan weet ik dat het wel goed komt. Toch even een tipje: meeste mensen blijven langer in Byron Bay dan van te voren gepland. Tis daar ook echt heel chill en je kan er heel goed surfen!! ( weet alleen niet of die shark attack in het nieuws ook echt was vorige week dus ff checken!!)Dikke kus en have fun!

• 19 Oktober 2007 - 09:08

Nellie:

he Luykx, klinkt weer leuk! Behalve die poepende man, misschien is wild plassen daar een betere optie.
    Dikke kus

• 19 Oktober 2007 - 09:19

Mevrouw De Cons 1:

Blue fucker!
    Wat een heerlijke verhalen! Hoe staat het met kissing!Zijn de aussies in real life net zo lekker als in Outback Jack (das zo'n nieuw programma op de tv over een geile aussie die moet kiezen uit 10 hollandse trienen)? Morgen hebben we NC dagje! Wordt gezellig, jammer dat je dat moet missen... Haal de schade daar maar in door die koala een bitsche doch strenge groet te geven!

Mevrouw de consumabel 2, u krijgt een dikke 'va!

xxx Paard

• 19 Oktober 2007 - 09:20

Paard:

Doe even wat meer foto's (van geile aussies)!!
    BVD!

• 20 Oktober 2007 - 09:30

Hap:

keep up the good work!!!

• 21 Oktober 2007 - 10:50

Grootvader Kooiman:

Vandaag heb ik op Wim's verjaardag je mooie post gelezen. Wat leuk om van je te horen. Ik vraag atijd hoe het met je gaat. Onze bewondering voor jou stijgt met de lengte je trip.
    Groten

• 21 Oktober 2007 - 10:50

Grootvader Kooiman:

Groeten ook van Marijke

• 21 Oktober 2007 - 12:04

Aal:

Hee lieve Mickey!!
    Het klinkt nog steeds heerlijk allemaal!! Volgens mij heb de smaak van het reizen al lekker te pakken.. Als je maar wel weer naar Utrecht komt in december!!
    De nieuwe kleine is nu eindelijk haar kamertje aan het klussen.. Best raar dat jij haar nog helemaal niet kent!
    Have fun & Take care!!!
    Dikke kussen

• 22 Oktober 2007 - 07:50

Lieke:

Lief mevroitje!! Wat klinkt het weer heerlijk. Wij hebben ook een heeeeeerlijke nc-dag in Volendam gehad. (Voor foto, zie profielfoto op hyves, ik garandeer je dat je dubbel ligt...) Dikke zoen!

• 22 Oktober 2007 - 12:28

Pup:

Ouwe avonturier!!

• 23 Oktober 2007 - 17:10

Pol:

he negertje.. mm je vermaakt je als een malle!! lekker busy... vind het echt leuk om het allemaal te lezen.. van zomer reis ik je na!! 3 weken maus.. spannend... nou je ist hier niets het vriest als s nachts wgaaaa liefje veel pelzier ik mis de pol mick avondjes.. nu heb ik niemand meer om gekriebeld te worden en lepeltke lepeltje te liggen!! ahha xx

• 24 Oktober 2007 - 15:43

Marlies:

He maaike,
    Zo te horen vermaak je je wel. Leuk om zoveel dingen te zien. Ik ben vrij veel aan t werk, dus heb nog niet het hele eiland kunnen zien, maar dat komt wel.
    Heel veel plezier en je hoort snel weer een verhaaltje van me..

xxx