Heimwee
Door: Maaike / Blauwe
Blijf op de hoogte en volg maaike
30 Oktober 2007 | Australië, Rainbow Beach
Het is voor mijn gevoel al weer even geleden dat ik iets gestuurd heb. Maar het is pas anderhalve week. Maar is dan ook weer zoveel gebeurt.
Om verder te gaan waar ik was gebleven. Die vrijdagavond (19 okt) zijn we naar de kroeg gegaan. Lekker veel lokals daar... Mooie avond, een paar leuke kerels ontmoet die in het dorp wonen. Een paar drankjes gedaan en toen lekker naar ons bedje. De volgende dag wilde ik lekker surfen, dus even een lesje bij de plaatselijke surfschool. Met 20 andere backpackers kregen we les van een oude surfdude. Paul oftewel the ' Coach'. Hij is queensland kampioen voor boven de 40. Volgend jaar waarschijnlijk kampioen voor boven de 50. Na een verhaal van een uur.. Hij is nog al lang van stof, werd het tijd om het water in te gaan. Je moest een surfboard delen. Dus team a het eerste kwartier en team 2 het volgende kwartier. Helaas was onze groep niet zo sociaal dus iedereen deed maar wat. Hierdoor werd onze coach een beetje sjaggie en wilde niet meer met ons praten. Na de les, waarin het me lukte een paar keer op te staan, werd het tijd om een beetje te bakken op het strand. Aant einde van de dag ingecheckt in een hostel, want alle campings lagen toch wel erg ver buiten het dorp. Heerlijk gechilled en 's avonds nog even een drankje in de pub gedaan. Jayne wilde niet mee dus ik ging maar alleen, werd onderweg opgepikt door een paar australische studenten die zo trots waren dat ze een backpacker hadden gevonden. Heel apart, maar wel leuke lui. Een van die meisjes had een vakantie huis daar en waren over voor het weekend. Met hun in de bar een paar drankjes gedaan, maar het was een suffe bedoeling. Dus maar teurg naar het hostel. Ben nog even bij die studenten een biertje gaan doen, maar die waren zo lam dat ze binnen 2 minuten allemaal lagen te tukken. Dus zelf ook maar naar mijn bedje gegaan.
Zondag een surfboard gehuurd en lekker een beetje geprobeerd te surfen. Ging niet echt van een leien dakje. Heerlijk een boekje liggen lezen op het strand en met de jongens geklets van vrijdagavond (jock, clint, rik en shaun). Jock, rik en shaun wonen bij elkaar in huis en werken in de bouw. Nou ja jock niet die leeft van de verkoop van zijn vers gevangen vis. Clint woont in bundaburg, een echt adhder die je vooral niet teveel zoetigeheid moet geven. Anders staat ie te stuiteren en verteld hij een verhaal van een half uur in 2 minuten (was vrijdagavond het geval). Zij nodigden ons uit voor een barbie (bbq) die avond. Helaas wilde jayne niet mee dus ging ik maar alleen. Hier heb ik de lekkerste vis ever gegeten. De jongens vangen hun eigen vis, dus het was verse vis van de bbq. Lekker met een salade en heerlijke biertjes. Erg veel lol en gezelligheid. De volgende dag, ja je raad het al weer lekker naar het strand. het was inmiddels iets zonniger. Het weekend was namelijk een beetje bewolkt en 's avonds veel regen. Maar regen is hier goed, hoe meer hoe beter. Die maandag wat surflesjes van Rik gehad. Hij had een extra board dus daar een beetje op geklooid. Maar het board was een beetje klein, en hoe kleiner het board hoe moeilijker. Het lukte me niet om op te staan, dus na twee uur maar opgegeven en me aan de zon over gegeven. Deze dag ook maar besloten om nog maar wat langer te blijven. Het plan was om de dag erna verder te rijden, maar ik had het zo naar mijn zin dat ik nog lekker wilde blijven tot na het volgende weekend. Die avond weer uitgenodigd om lekker vis te komen eten bij de jongens. Weer heerlijk genoten van een heerlijk visje, salade en biertjes.
Dinsdag weer een surflesje van rik gehad, maar ook deze keer weer veel zout waterhappen, maar wel veel lol. Die avond was jayne haar laatste avond. Zij had besloten om toch verder te trekken. Agnes vond ze leuk, maar niet leuk genoeg om nog langer te blijven. Voor mij was dit de beste oplossing aangezien het toch niet geheel lekker liep. Samen lekker een hapje gegeten en die avond maar eens vroeg naar bed. Woensdagochtend jayne om 6 uur uitgezwaaid en weer heerlijk mijn bedje in gekropen. Na het ontbijt heerlijk op het strand boekje lezen en naar de surfschool kijken. Na de surfschool kwam een van de jongens die daarbij helpt een praatje maken (Ben). Ik had hem al wel een paar keer met het gesproken. Ben is een ex-boer. Hij kan helaas door de droogte niet zoveel meer verbouwen. Hij heeft de helf van zijn boerderij verkocht en is gaan riezen door europa. Ook nu hoeft hij niet te werken. Als hij de ander helft heeft verkocht gaat hij waarschijnlijk zijn eigen surfschool beginnen. Na een tijdje hebben geklets vroeg hij of ik zin had in een tripje. Nou daar zegt moi natuurlijk geen nee tegen. Heel relaxed in zijn 4*4 drive met zijn hond chop, naar mooie verlaten stranden en uitkijk punten. Vanaf een uitkijkpunt een grote haai voorbij zien komen. Zo bizar je hebt zoveel lege stranden die zo mooi zijn en er is gewoon niemand. Nou dat kan je je in nederland niet voorstellen dat het 30 graden is en er niemand op het strand is. Na de trip een happie gegeten en daarna een drankje doen met Ben voor zijn verjaardag. Hij had een barbie met wat vrienden dus ben daar na het eten ook maar even langs gegaan. Erg gezellig! De volgende dag kreeg ik een surfles van Ben op een van de stranden van de dag ervoor. Was een beetje bang dat die haai een hapje uit me zou nemen, maar die was er gelukkig niet. Helaas was er wel veel koraalsperma. Ja op de een of andere manier heeft het koraal sex en scheidt bruine shit af. Dit spul dreef precies op de plek waar wij wilde surfen, maar toch even gebikkeld en wel gaan surfen. Een paar mooie golven gepakt. Na het surfen zag ik eruit als een verwilderde bushgirl en stonk ik een uur in de wind. Tijd voor een douche dacht ik zo. Na de douche met Ben naar een nationalpark gegaan een mooie track met als eindpunt weer een heerlijk verlaten strand. Na het verlaten strand een hapje gaan eten in 1770 in de pub daar. Natuurlijk weer een heerlijk visje. Na het eten naar het huis waar hij logeert. Hij logeert bij de surflegende van het dorp, Grom, Die woont daar met zijn vrouw lindey en kids. Hij is de eigenaar van de surfshop. Als er surfmagazines komen dan is hij de eerste waar ze mee willen praten. Hij is echt een oude surfendude met een erg lange mat en erg laidback. Na daar nog even een biertje gedaan en toen weer lekker naar mijn dorm in het hostel.
Die vrijdag overdag niet zoveel gedaan. Beetje gezwommen en gesurfd. Die avond samen met Ben, grom's familie en wat vrienden weer in 1770 gegeten. Hierna even een drankje in de pub. Was erg lache, beetje gepoold en lamme oude mensen bekeken. De drank vloeit rijkelijk daar. Men drinkt zo ontzettend veel en het drugsgerbuik is ook erg hoog. Vooral veel wiet... Ja wat niet mag is erg leuk! Zater weer een rustig dagje, geen goede golven zelfs niet voor mij. Dus maar een boekje lezen. 's Avonds gegeten bij grom en werd uitgenodigd om daar mijn laatste twee nachten te blijven logeren. De volgende dag uitgecheckt bij mijn hostel. Ik vertelde aan de manager dat ik bij grom ging logeren en die geloofde zijn oren niet. Ik was een priviliged girl dat ik daar mocht logeren. Grom is echt de man van het dorp, blijkbaar. Mijn laatste dag natuurlijk waar anders op het strand doorgebracht. Nog even laatste keer surfen en dat ging erg goed, van de 15 golven 1 keer gevallen en de rest gestaan en gesurft. Nu moeten jullie niet denken dat ik metershoge golven heb gepakt, maar gewoon kleine beschaafde golfjes van een halve meter tot een meter. Je moet toch ergens beginnen. Na deze heerlijke laatste dag werd het tijd voor mijn eerste echte Barbie. Kilo's vlees (hambo's, biefstukken en nog veel meer) en grote garnalen. De buren en vrienden van grom en lindey waren er ook. Eeen grote dolle bedoeling met erg veel lekker eten. Ja de aussies weten wat bbqen is.
Na het eten nog even mijn tas in pakken en vroeg naar bed, want ging de volgende ochtend vroeg weg met mijn nieuwe maat. Had een meisje ontmoet die ook naar rainbowbeach wilde. Een deens meisje genaamd Helena.
De volgende ochtend uitgebreid afscheid genomen van iedereen en alle lieve hondjes. Had chop zo mee genomen! Ook een aantal leuke cado's van grom gekregen. Een mooie ring en een relaxed shirt uit de shop. Met pijn in mijn hart afscheid genomen, wilde zo graag blijven, maar er is nog zoveel meer te zien. Grom en zijn familie hebben me een thuis gevoel gegeven en dat is wel lekker na zes weken reizen. Niet het onpersoonlijke van de hostels. Gewoon een beetje een familie die even voor je zorgt en waar de douche schoon is. Had als afscheid nog een pak stroopwafels gegeven die ik had bewaard voor als bij mensen zou logeren. NOu ik geloof dat ik elke maand een pakket mag opsturen met stroopwaffels erin. Een heerlijke familie.
Om half 10 uiteindelijk weg gereden met een grote brok in mijn keel.
Om 14:00 aangekomen in Rainbow beach en gelukkig was er nog plek in een appartementje voor de zelfde prijs als het hostel. Helaas begon het te regenen. Maar een paar dvd's geleend in het hostel en een filmpjesavond gehouden. Ook even een tour geboekt. Ga morgen met een aantal andere backpackers op een 3 dagen /2 nachten een tour op fraser island maken. Je hebt met z'n allen je eigen auto en gaat daar kamperen. Heb er erg veel zin in. Maar heb erg veel heimwee naar Agnes water. Als ik meer tijd had gehad was ik daar nog even gebleven. Maar er is meer te doen en te zien dus doorgaan. Het is niet anders. Misschien komt ben nog naar noosa of byron bay. Hij heeft een surf tekort aangezien er geen goede golven zijn voor hem. Ook clint komt misschien naar Noosa. Ja de mannen zien mij graag nog een keer... Weet ik niet waarom :))
Zo lekker chillen op het strand en om 16:00 mijn meeting voor mijn tour...
Geniet dus nog heerlijk. Ben nog bruiner en blonder. Nog 2 1/2 week en dan is mous er. Ik kan niet wachten.
Hele dikke zoenen
30 Oktober 2007 - 09:27
Jalla:
Lieve Blauwe!!
Wat een heerlijk verhaal om te lezen!! Gelukkig maar dat je de haai niet meer bent tegengekomen, maar wat lijkt t me fantastisch om naar zo'n afgelegen strandje te gaan!
Ga lekker door met genieten, voor je t weet mag je al dat moois gaan delen met Mous, ik ben jaloers!!
Heel veel liefs, Jalla -
30 Oktober 2007 - 10:45
Nellie:
He Surfgirl!
Klinkt allemaal heel stoer!
Geniet er van!
Dikke kus -
30 Oktober 2007 - 11:06
Marloes:
Hey blueone!! Echt zo goed om te horen dat je zoveel lieve, leuke en gezellige mensen leert kennen. Dat maakt het allemaal echt bijzonder. Hoop dat je Deense maat gezellig is! Kus kus marloes -
30 Oktober 2007 - 12:47
Appie:
he blauwe! super om te horen dat je het zo naar je zin hebt! ben benieuwd naar al je surf kunsten! geniet ervan, xx ap -
30 Oktober 2007 - 18:33
Hap:
Blue!!
klinkt weer top! Je titel voorspelde niet veel goeds, maar deze intra-trip heimwee is tuurlijk alleen maar een heel goed teken ;);)! wij wachten op details van de kerels...!
kuskus -
30 Oktober 2007 - 21:22
Tor:
Lieve Blue lagoon!
Elke keer dat jij blonder en bruiner wordt word ik nog jaloerser! Ik geniet van al je mooie verhalen, maar mis toch wel wat inside info, want het kan toch niet dat je met allemaal gezellige kerels omgaat en je niet lekker laat knuffelen? Fijn dat je een nieuwe reismaat hebt, want het is een beetje lullig om iemand weg te bonjouren, maar ik had al het idee dat Jayne een beetje te lang in jouw busje heeft meegereden. De leukste reismaat moet natuurlijk nog komen! Have fun in die laatste twee weken "lonelyness"....
Kus Piet -
31 Oktober 2007 - 09:57
Jannetje:
Hotlips,
T klinkt fantastisch. Alleen maar genieten!
X -
31 Oktober 2007 - 10:35
Pup:
ha die blauwe!
Vraag eens aan helena of ze nederlandse connecties heeft? Maar then again: volgens mij heet elk deens meisje helena.
Veel plezier nog!
Kus pup -
31 Oktober 2007 - 11:45
Marjolein:
Lieve maaik! Wat een top verhalen! de meisjes van '06 zouden eens moeten weten wat voor surfbabe mevr luykx is! Heel veel plezier daar! geniet van je mooie verhalen! kus marjolein -
01 November 2007 - 21:40
Fieke:
wat een blitse auto. klinkt goed. Geniet.
Liefs en big hug
Fieke -
03 November 2007 - 10:14
Marrit (Kinky):
Hey lieve schat, briljant verhaal weer. Genieten doe je zeker....
Ik mis je wel heel erg! Je lach en vooral je mooie buik!
Genieten van de komende weken die komen en maakt er een overgetelijke tijd van me Mous.
Kusje kinky
03 November 2007 - 18:42
Pol:
HE KLEINE.. jklinkt allemaal top om op jalours te worden terwijl ik aan het studeren voor mijn tentamens en het buiyten regent!! xxpol..
ps ik heb vandaag gaatjes laten schieten.. whaa -
05 November 2007 - 16:24
Mercedes:
He lieve Blue,
Wat een top avonturen!! Ik zou zo met je willen ruilen! Wat fantastisch dat je nu tot die chille surfchickys behoord!! Beetje bruin worden en lekkere (weet ik niet, maar dat zal vast wel) mannen!! Het klinkt geweldig en volgens mij kan het niet beter!! Behalve die vissies eten dan...
Lieverd, heel veel plezier en tot weer het volgende top verhaal!!
Dikke kus Mercedes