Great Ocean Road - Reisverslag uit Sydney, Australië van maaike Luykx - WaarBenJij.nu Great Ocean Road - Reisverslag uit Sydney, Australië van maaike Luykx - WaarBenJij.nu

Great Ocean Road

Door: Maaike / Blauwe

Blijf op de hoogte en volg maaike

11 December 2007 | Australië, Sydney

Lieve mensen,

Het is al weer even geleden en ik heb dus ook een hoop de te vertellen.. Dus bereid je maar voor.

Vorig week zaterdagavond een echte sinterklaas gehad. Met gedichten en suprises. Het was een hele bijzondere avond. Iedereen had zo zijn best gedaan... En iedereen had mooie gedichten en suprises. Jan Hein en Jess hadden ook nog voor iedereen een extra kado gekocht. Ik heb twee hele mooie glazen die erg goed passen in de Pub en een grapje van Jess een bordje met ben's room erop. Die zit nu mooi geplakt op onze kleren bak. Maar het was echt bijzonder om zo aan de andere kant van de wereld met een stel hele leuke mensen sinterklaas te vieren.. Wie had dat nou gedacht.
De volgende dag nog meer sinterklaas. Het was al lekker warm.. ongeveer 30 graden dus dat zou wat worden. WE waren een beetje laat dus alles moest snel. Binnen 10 minuten waren mous en ik echte zwarte pieten. En toen hop op de boot.. Al die mensen die langs kwamen in hun bootjes wisten neit zo goed wat ze met ons aan moesten. Na een klein rondje in de haven kwamen alle kinderen naar buiten.., helemaal gelukkig en zingend stonden ze aan de kant ons op te wachten. OH wat een grap al die gezichtjes. Na dat we een uur binnen hebben gezeten met alle kids, was het tijd om weer te gaan. Het zweet liep over onze rug en we hadden hoofdpijn van de pruiken. Maar het was het allemaal waard, al die happy gezichten dat de sint voor hun helemaal vanuit spanje naar australie was gevaren.. Na een lekkere douche nog even met de ouders gekletst en een lekker drankje + hapje gedaan. Wat een mooie dag.
Maandag was het tijd voor een melbourne tour. Helaas waren we niet vooruit te branden, dus we hebben alleen het melbourne museum gedaan. Daarna ons voor de buis geplant en filmpjes gekeken. Jan Hein, Jess en Okke waren op een campeertripje dus we hadden een heel huis voor ons zelf.
De volgende dag was regeldag. Na alles te hebben geregeld hebben we de auto opgeruimd en de was gedaan en waren we geheel klaar om de volgende dag aan de rest van onze trip te beginnen.

Woensdag was het tijd om te gaan.. Na wat boodschappen zijn we rechts langs Melbourne naar beneden gereden. Uiteindelijk kamen we uit in Rye. Volgens de campeerdame waren er wel wat schoolies (eindexamenleerlingen) maar daar zouden we niet al te veel last van hebben. De gehele dag lekker in het zonnetje gelegen. Helaas had deze camping geen BBQ dus we moesten naar het verderop gelegen picknickpark. Dus wij daar heen met de auto, want het was heel koud en we hadden erg veel spullen. Daar aangekomen stonden we op de verkeerde pakeerplaats. Ik wilde de auto achteruit rijden maar had even een geparkeerde auto gemist. Met als resultaat dat ik een goede kras op een schoolies auto had gezet. Heel fijn, helemaal toen het meisje ook nog even uit haar stekker ging. Oh gelukkig was ik goe verzekerd en na alle gegevens hebben uitgewisseld konden we weer gaan. Maar gene zin in BBq meer dus maar ene broodje en naar bed. Het was inmiddels ook al 23:00 dus allang bedtijd voor deze oude bessen.
We hebben de halve nacht wakkeer gelegen van de herrie van de schoolies en met het opstaan stond ons nog een andere verassing te wachten.... Onze koelbox was gejat. Die hadden we tegen de auto gezet met allemaal spullen erop, maar een paar lui vonden het toch nodig om met hun tengels aan andersmans spullen te zitten. Wij de gehele camping afgezocht en daar stond ie geheel leeg op het strandje. Wat fijn allemaal. Wij volledig over de zeik opnieuw boodschappen gedaan en hele snel vertrokken uit Rye. Een mooi boottochtje gemaakt naar de andere kant en in Ocean Grove gestopt. Daar ene Camping zonder schoolies. Daar de gehele dag op het strand gelegen want het was onwijs mooi weer. S'nachts ook nog vreselijk heet..dus weer wienig slaap. Maar gelukkkig was er de volgende ochtend weer eens regen.. Nou niet echt heel fijn. Maar wel goed weerom te shoppen. In de buurt was een winkelcentrum met alle grote surfmerken. Daar lekker rondgebanjerd en ook nog even het ripcurl surf museum bekeken en toen were op pad. Gelukkig brak de zon door en kwamen we snel aan bij onze volgende stop Kennet River. Een gat aan het strand, maar erg mooi. OP de camping zaten we omringd door de koala's die gewoon langs de auto liepen. Heel tof. Ook mochten we de papegaaien voeren. Briljante campingkje dus. 's Avonds heerlijk gegeten in een PUb met utizicht op zee.. Helemaal mooi. De volgende dag nog even gebleven omdat het zonnetje weer heerlijk scheen. 's Avonds weer lekker in de PUb gegeten.
Zondag vertrokken met mooi weer, maar helaas onderweg ging het regenen en waaien en werd het weer ijskoud. Onderweg maar wat dorpjes bekeken en een wandeling gemaakt door het regenwoud. Helaas niet zo'n succesvolle voor mij. Die wandeling ging namelijkover een brug die uiteindelijk eindigde op 30m hoogte. En helaas ben ik niet zo goed met hoogtes. De eerste 20 meter was nog leuk en toen kwam de paniek. Dus binnen 10 minuten stonden we weer beneden. Nou dat hoef ik dus ook nooit meer te doen. Gadver.
Uiteindelijk geeindigd in Port Cambell. waar ze gelukkig een campkitchen met Tv hadden. Aangezien het nog freezing was buiten hebben we ons bij aankomst al oor de tv geplant en zijn we er niet meer weg gegaan tot we naar bed gingen. Lekker kerstfilpmjes zitrten kijken. Ja het is toch wel raar dat hier ook kerst is. Waarschijnlijk zitten mous en ik op kerstavond in onze bikini buiten te BBQen dat is toch raar??? Maar goed om verder te gaan, want de tijd dringt.
De volgende dag warm aangekleed want er stond nog steeds een frisse wind. WE zijn nog even de twaalf apostelen gaan kijken waar er nog maar 8 van over zijn en nog wat andere bijzonder rotsformaties. Hierna door gereden naar Warrnabool en hier even naar de auto laten kijken omdat ze nogal piepte. De man van de garage was nogal verbaasd over de goede staat van mijn auto en hij zei dat er niks aan de hand was, behalve dat wat rubbertejs een beetje droog waren en daardoor dat gepiep. Wij waren al bang dat we ons bussie moest achterlaten, maar gelukkig gaat ze mous ook plezieren op haar reis. Ja want die neemt de auto als ik wegga.. Heel chill.

Maar goed... Gisteravond naar een briljante laser show geweest over een van de schipbreuken hier. Heel grappig moesten we eerst met onze lampen en een hoedje op door het nagebouwde vissersdorpje wandelen. Mous en ik hadden al de grootste lol. Daarna was het tijd voor de lasershow. Helemal bijzonder gemaakt. Hierin vertelde ze het verhaal van de schipbreuk en de twee overlevenden. we waren echt onder de indruk. Daarna met onze lampionen en ' i still know what u did last summer' hoedjes weer terug. Helemaal top.

vandaag gaan we het vissersdorpje /museum zelf bekijken. ben benieuwd of dat net zo gaaf is. Verder hebben we nog twee weken over voordat mous weggaat. De plannen zijn nog onbekend. De tijd gaat zo snel. Ik kom waarcshijnlijk rond 15 januari terug. Ga misschien nog even een weekje bakken aan de east coast. Nou ja jullie horen het allemaal wel.

Nou lieverds dikke zoen

• 11 December 2007 - 07:58

Rens:

ha wat mooi dat jullie zwarte pieten waren al zal dat bij dat warme weer niet echt relaxed zijn geweest!

• 11 December 2007 - 08:05

Lieke:

Hai blauwe!

Ik ben 11 januari in melboure! zie ik je dan nog?

xxx Lieke

• 11 December 2007 - 09:06

Jalla:

ha skattie!! wat een mooi verhaal weer! jullie houden ons goed op de hoogte...
    geniet lekker van de great ocean road en van alle leuke dingen!!
    kussie

• 11 December 2007 - 09:56

Pup:

Wat vet! Elke dag weer een ander avontuur!! Ben ZO jaloers! Heel erg veel plezier nog popseflopsen, dikke zoen van pup

• 11 December 2007 - 12:01

Jannetje:

Nou dat klinkt niet verkeerd zeg. Nee super zelfs. Geniet nog lekker van de laatste weekjes samen daar!
    X

• 11 December 2007 - 12:18

Montse :

Geniet nog intens van je fantastische reis , lieve Maaike , want zoals jij ook zegt de tijd gaat erg snel voorbij... toch best heel fijn als jij weer terug bent , hoor !!!!!

• 11 December 2007 - 13:59

Kiekster:

Fijn dat je alweer bijna terug komt!
    Dikke kus

• 11 December 2007 - 14:42

Cisje:

hej lekkertje,

top om te horen dat het zo goed met je gaat!!
    De tijd vliegt inderdaad...geniet ervan!

dikke kuzz Cisje

• 11 December 2007 - 19:45

Pieternel:

Hoi Blauwe,

Weer een heerlijk gechilled verhaal. Ben jaloers, zit met mijn hoofd tot over mijn oren in de scriptie.. Vandaar ook weinig verhalen van mijn kant tot nu toe. Sorry. Ps. Ga bij Heineken werken. Over biertjes nooit meer zorgen.

Kus

• 12 December 2007 - 10:11

Kinky:

Nou ik ga denk ik mijn reisje naar Liek binnenkort boeken.... Als ik de verhalen lees heb ik er al zin in!

Marrit

• 16 December 2007 - 18:57

Hap:

hey liefie!
    geniet-ze!! zag in florida een bord voor een kerk met de onwijze slogan:

'jesus is the reason for the season'

dus laat maar komen die kerst ;)!

liefs en kus

• 18 December 2007 - 11:53

Do:

Hai liefies, wat een verhalen! Supermooi dat jullie ook echt Sainter Clase hebben gevierd!
    Heel veel plezier nog en tot heel snel alweer! Geniet nog even lekker!!! dikke zoenen