Spank Me - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van maaike Luykx - WaarBenJij.nu Spank Me - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van maaike Luykx - WaarBenJij.nu

Spank Me

Door: Maaike / Blauwe

Blijf op de hoogte en volg maaike

11 Oktober 2007 | Australië, Airlie Beach

Lieve mensen,

Even een kleine update over mijn briljante trip op de 'Spank Me'!!

Maandagmiddag de bus gepakt richting de haven. En daar lag die dan, een 25m racejacht genaamd 'Spank Me'.Het is een oud raceschip met de hoogste mast in Airlie Beach namelijk 35m. Nou daar wil je niet in klimmen. Bijna alles is nog orgineel. Op de bedden na. Na me te hebben aangemeld en me stingersuite had afgehaald was het tijd om te gaan.
Alle schoenen moesten worden ingeleverd, dus dat werd 3 dagen op blote voeten. Iedereen kreeg een beetje toebedeeld, maar het maakte niet zoveel uit waar je sliep aangzien iedereen bij elkaar sliep. Had al meteen twee hollandse maten. Een stel uit Utrecht waarvan de kerel uit het mooiste jaar van de kroeg is, namelijk jaartje 2002... Krijn uit bereklauw en toen vroeg ik aan zijn vriendin waar zijn vandaan kwam, ik had al een vermoeden. Toen zei ze dat ik het plaatjes in limburg toch niet zou kennen. Maar ik kende het mooi wel, want het was namelijk Grubbenvorst, wie kent het niet?? Pup, en Mous ze heeft nog met jullie in de ijssalon gewerkt. Ze het seline. De rest van de mensen kwamen uit verschillende streken... Een aantal engelse, een paar zwitsers, een paar vreselijk domme duiters die bijna geen engels verstonden en hierdoor er eentje bijna overboord viel terwijl de schipper hem al 3 keer had gewaarschuwd, 2 amerikanen en 3 billige israeliers. Een mooi groep te samen. De crew bestond uit de schipper, een eerste maat, een hostess en een duik instructeur. Allemaal van die heerlijke platte schippers lui met een geweldig gevoel voor humor...

Dit was een mooie start. Om half 4 vertrok de boot en vlak voor 6 uur gingen we lekker ergens voor anker en werden de eerste biertjes opengetrokken en de mooie verhalen verteld.. Om 10 uur was ik een beetje moe dus tijd om mijn minibedje op te zoeken. Na een heerlijke nacht met mijn oordoppen in werd ik de volgende ochtend om half 6 wakker. Heerlijk met een kopje thee naar de zonsopgang gekeken. Om 7 uur lekker ontbijten en gaan met de banaan. Helaas te weinig wind dus maar op de motor. We gingen naar een klein eilandje voor mijn eerste duik en om lekker te snorkelen. Nou mijn eerste duik was wel aardig, maar kreeg na 4 meter onwijs last van mijn oren en werd ook een beetje panisch vanwege het feit dat je door je mond moet ademen. Helaas dus weinig gezien van het koraal. Nadat iedereen was geweest gingen we met de boot naar White Haven Beach. Mooi strand met heel wit zand. Met die zand maken ze diamanten schoon en word veel gebruikt in scrubgels. Na een kleine wandeling mooie foto's gemaakt en daarna was het tijd voor een heerlijke duik in het heldere water. Om 16:00 waren we weer terug op de boot en was het tijd om naar onze volgende ankerplaats te varen, we hadden wel wind, maar helaas vanuit de verkeerde richting zodat het te lang zou duren. In deze baai zag ik voor het eerst dolfijnen van dicht bij. Een paar mannetjes zwommen rond onze boot. Niet teveel, want dit soort dolfijnen zijn een beetje schuw. maar toch een paar mooie momenten meegepakt waarbij ze dicht bij de boot waren.
Na dit mooie uitzicht weer een heerlijke maaltijd en na een paar biertjes was het om half 10 tijd om te gaan slapen. 's Nachts een paar keer wakker geworden van mensen die ik door mijn oordoppen heen hoorde snurken en de vreselijke hitte. Volgende ochtend weer om half 6 op om koers te zetten naar het great barrier reef. Hier heb ik de hele dag gesnorkeld en lekker in het zonnetje gelegen. Tijdens het snorkelen het vreselijk mooie rif gezien, een heleboel mooie vissen en 2 schildpadden. Is zo'n mooi gezicht. Die beesten komen zo relaxed voorbij zwemmen... Helemaal gaaf. Ook zwom er een grote vis rond de boot die je kon aaien. Echt een enorm ding genaamd bob. Weet niet meer hoe ze heten. Maar ze waren wel heleaal tof.Na dit mooie avontuur was het dan eindelijk tijd om te zeilen. Met een mooie wind terug naar de eilanden. Een heerlijk mooi zonnetje en de wind in de zeilen en een gelukkige schipper. Genieten dus ook voor mij. Want daarom was ik op dit schip om lekker te kunnen zeilen. Tijdens het zeilen zwommen er nog een paar dolfijnen een stukje met ons mee... Zo tof die beesten. Na weer een heerlijke rustig baai gevonden te hebben, was het zoals altijd weer tijd voor lekker koud biertje en wat snackjes bij zonsondergang...
De volgende ochtend voor de verrassing nu eens om 6 uur wakker na een vermoeiende nacht. Werd om 3 uur wakker van het gesnurk en de hitte. Dat was nog te doen, maar toen de duikinstructeur ook nog eens enorme scheten ging laten, was de koek wel een beetje op. Zo'n boot stinkt namelijk al van binnen en als iemand dat ook nog alleen maar ligt te ruften, dan denk je dat je over je nek gaat. Genieten joh!! :))
Heb de volgende ochtend ook even heel subtiel ten overstaande van iedereen even gemeld dat ik niks tegen scheten heb, maar dat dit me echt te ver ging... Hij schaamde zich een beetje, maar herstelde gelukkig vrij snel. Helaas was het toen tijd voor onze laatste snorkel avontuur. We werden op een klein strandje gedropt en ik dacht dat het niks zou worden, maar... Het tegendeel bleek. Binnen een uur 3 schilpadden voorbij zien komen. Een haai van een meter langs me zien gaan en een mantra, sting ray lekker zien chillen op de bodem. Je weet wel dat beest wat steven irwin heeft gedood. Ik dacht eerst dat het een stok was, maar toen ik even wat dichtbij keek bleek het de staart van een meter brede sting ray te zijn. beetje freaky maar wel helemaal tof!!! Helemaal gelukkig mijn laatste dag.. Zo veel toffe dingen gezien, zoveel gelachen met mijn nieuwe beste maten :)). Helaas geen outback jack op de boot, maar wel heaps of fun.

Straks gaan we met z'n allen eten en nog een biertje doen en de nodige informaliteiten uitwisselen. Morgen komt mijn ierse maat terug en zaterdag gaan we verder trekken met de Duchtess.. Ik kijk er al naar uit. Maar deze trip was zo tof dat ik niet kon wachten om het jullie te vertellen. Binnenkort zal ik eens even wat foto's erop zetten, zodat jullie kunnen zien hoe tof het was en hoe mega bruin en blond ik wel niet ben :))

Hoop dat het goed gaat in Holland en dat jullie af en toe ook een beetje zon hebben.

hele dikke zoenene

• 11 Oktober 2007 - 08:13

Marloes:

OHhhhhhhhhhhhhhh je hebt Bob gezien! Oh wat een coole vis was dat!! Mooi avontuur man! Ik zie het al voor me: jij in die stinkboot...maarja nou krijg je die gassen ook eens terug :-) Ga je door naar Fraser?? Dikke kus en hug!!

• 11 Oktober 2007 - 08:53

Pieternel:

Lieve Blauwe,

Wat een toffe verhalen! Zeer gechilled. Ben inmiddels helemaal bij met al je avonturen en kan niet wachten tot we een foto zien waarop je met je biertje en je bruine toet te bewonderen bent! Enjoy the good life!

Liefs Piet

• 11 Oktober 2007 - 08:53

Nellie:

Top verhaal! Ik kijk uit naar de foto's! Ga je nog wel proberen te duiken of is het einde verhaal? Snorkelen is trouwens veel hipper hoor ;)Heb je mijn sms nog gehad?
    Dikke KUS

• 11 Oktober 2007 - 18:40

Bloem:

hallo grote zus kunnen we niet ruilen ik wil die mooie vissen en schildpadden en dolfijnen ook wel eens zien
    ik mis je
    groetjes van bloem

• 11 Oktober 2007 - 19:45

Jalla:

Ha lieve blauwe,
    wat een heerlijk avontuur op de spank me!! heb je niet wat tegengas gegeven 's nachts?????
    Ben jaloers op je mooie avonturen en geniet vanuit koud en somber nederland helemaal met je mee!!
    mis je!!! dikke kusssss, Jal

• 12 Oktober 2007 - 19:23

Enny:

hey lieve bruin/blonde mick, wat zit je nou te blaten met je mooiste jaar 2002?Even=kaf, va 2001 natuurlijk!!Wat hilarisch dat je op een boot die spank me hebt gevaren...Klinkt allemaal heel cool, hier nog steeds koud, bah.Stuur je binnenkort wel weer s een mail met kleine update(had je mn vorige wel gekregen?). Plaats maar gauw wat foto's, ben zeer benieuwd naar die blonde lokken van je, geniet mop, maar dat komt goed!Dikke kus enny

• 13 Oktober 2007 - 09:52

Cisje:

zit hier tijdens mijn weekenddienst je verhaaltje te lezen...zo cool schatti!
    keep up the good qwork!

kuzzzz

• 13 Oktober 2007 - 14:58

Fam Langbroekerdijk:

Maaike, moet pardijselijk zijn en veel zout water binnen met snorkelen. Al dat vreselijke schippersgedoe. De wind en de zonnesteek. Biertje en no worries. Wij zijn natuurlijk heel erg jaloers. Blijf genieten.

• 14 Oktober 2007 - 06:49

Rans:

zo blauwe wat een mooie verhalen! Nooit gedacht dat er mensen nog rotter zijn van binnen dan jij! :)

• 14 Oktober 2007 - 16:44

Fieke:

Had je nog gebeld. Prpbeer het morgen nog een keer. Alles hier goed. Mooi weer, Piet ligt veel buiten, Paardjes goed, Opa;s goed en op naar de winter. Nu nog genieten. de buvg wint vanalles met haar bonte paardjes. Dus helemaal gelukkig aan de overkant1 Hou van je ne zou graag een kijkje willen nemen. Zal wel Canada voor ons tweeen worden. Verheug mij er nu al op

Dikke, dikke zoen
    Fieke

• 14 Oktober 2007 - 20:35

Marc, Lenie, Bart.:

He Maaike, erg leuk om je verhaal te lezen.
    Wij zitten hier lekker onderuitgezakt op de
    bank en Marc en Bart hebben niet echt heel veel inspiratie. Dus schrijf ik gewoon effe een berichtje. Het gaat hier allemaal z'n gangetje dus verder niet echt veel nieuws. Nou meid, geniet vooral heeeel veeeel van je tijd daar.
    Liefs Lenie

• 22 Oktober 2007 - 08:00

Lieke:

AAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHH, ik ben stikjaloers! Doe mij zo'n bootje!!! (Exclusief de gassen en het rumoer maar ook dat heb ik er echt wel voor over, kan me niet bommen als ik dan maar wel mag snorkelen, zonnen etcetera) Het klinkt super!
    Liefs