Geslaagd!!! - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van maaike Luykx - WaarBenJij.nu Geslaagd!!! - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van maaike Luykx - WaarBenJij.nu

Geslaagd!!!

Door: Maaike / Blauwe

Blijf op de hoogte en volg maaike

06 Mei 2010 | Thailand, Koh Tao

Lieve vrienden en familie,

Na twee weken weer tijd voor een update... ER is weer zoveel gebeurd en we hebben weer zoveel gedaan.

De reis tot nu toe is GESLAAGD!!!!!! Maar vandaag zijn we ook nog voor iets anders geslaagd daar later meer over.

In Phnom Phen hebben we twee dagen lange zeer heftige en ook minder heftige sites bekeken. Dit wel lekker op een tuk tuk. Zo zijn we naar de killingfields, Toul Sleng gevangenis en een weeshuis geweest. Dit alles heeft veel indruk op ons gemaakt. En we hebben weer meer geleerd over de historie van dit mooi vriendelijke land. Daarnaast natuurlijk ook wat markten en temples bezocht om het gevoel nier\y te al te demprimerend te maken. We hebben heerlijk gegeten elke avond en genoten van deze mooi stad.

Met onze zwitserse vrienden.. Karen en Roman hen hebben we ontmoet in Laos en hebben we ook nog gemeet in vietnam. Zij hebben laos Pakse wel gehaald en wij zoals bekend niet. Maar goed met hun naar Siem Riep. lekker in de bus met guide die veel onverstaanbaars vertelde over de omgeving waar we doorheen gingen. IN SM na wat kleine problemen een prima hotelletje gevonden, twee tuk tuks geboekt en een gids. Want ja moeten toch wel Ankor Wat zien.... Dus volgende dag vroeg op en op weg naar alle mooie oude stenen temples. Veel bekeken en veel informatie verwerkt. OOk liters vocht kwijt geraakt aangezien het weer eens 42 graden was. Maar zeer indrukwekkend. Vooral die boom uit Tomb Raider :)))))
's Middags uit getempeled bij het zwembad en 's avonds na een goede maaltijd de voetjes van de vloer in een echte Cambodjaanse disco... En wat was dat mooi. Iedereen een kop kleiner ook al zijn ze net zo oud. Allemaal lief lachen en met je willen kletsen of dansen. De dames dan. Bij het schuifel kwartier werd er ook absoluut niet gemixt gedanst, maar meiden met de meiden en jongens een beetje met de jongens. Niks geen lebberende studenten/ jongeren. Braaf handjes thuis.

Maandag na een dag aan het zwembad de nachtbus naar Shinoukville genomen. Deze moest wel even 5x binnen 100km stuk gaan. Maar gelukkig zijn drivers ook monteurs, pleedames en hosts. Bij de 5de keer even wat langer naar gekeken en konden wij lekker plassen tussen de geiten van de betreffende wonende familie daar.

Maar op tijd in shinouville... Hier hebben we genoten van nog meer lieve/bijdehante kinderen, de zon, lekker eten, biertjes, pedicure en ontharen van benen met een touwtje,
Nieuwe dingen moet je proberen dachten wij zo. Helaas blijven de haren maar een week weg ipv de beloofde maand.

Maar ook een twee daagse duiktrip gedaan met overnachting op een eiland. Hele leuke duiken ( met prive gids ) ondanks veel stroming en slecht zicht. Ook het eiland en ons hutje was zeer idillisch. Er was gezegd dat een fan niet nodig was daar ivm met de altijd blazende wind... Nou 's nachts was die even verdwenen en waren er daardoor ook mega veel muggen, ook de stilte was verre te zoeken. Dit door een generator die de hele nacht aanstond en schreeuwende vissermannen die er 's nachts op uit gingen. Maar goed het was fantastisch mooi met lege stranden wederom hele lieve kindertjes en we waren de enige. Dus eten was net alsof je bij de fam thuis was....Echt heel leuk.

Na shnoukville helaas de bus naar Thailnad gepakt.. Cambodja was zoooo gaaf en zo mooi en zulke leuke lieve mensen en kinderen.. Maar tijd for serious diving :)
Onderweg ging natuurlijk de bus even kapot, maar gelukkig kon ik even plassen. OOk fijn. Trouwens de welbekende gevaren driehoek is hier een tak of wat bladeren.. Als dat op de weg ligt staat er iemand met pannen. Het fluroriserende vestje is het uitrekken van je shirt :)

Maar goed prima thailand ingekomen. Twee dage in Trat gezeten. Waar we door de eigenaresse als dochters werden behandeld. We mochten mee naar haar nieuwe hostel in de country side en kregen heerlijk lunch.. Dus lekker chillen.

Maandag naar Koh Tao. WE hadden besliten Bangkok zo veel mogelijk te vermijden dus gingen we vliegen vanaf BBK airport. Dit scheelt ook wel 19 uur met de bus.
Om 4 uur opgestaan en om 5 uur een busje gepakt naar BKK aiport. De hele weg onze ogen goed open gehouden aangezien de driver met 140 nog wel eens begin te knikkebollen. We waren er dan ook in 3 uur. Ruim 3 te vroeg voor ons vliegtuig. Maar gelukkig kon de vlucht worden verzet en zaten we uur nadat we uit de bus waren gezet in het vliegtuig naar Koh Samui. Vanaf daar lekker met de boot naar Koh Tao... Alles in 10 uur in plaats van ongeveer 26 uur. Heerlijk, maar wel mooi. Rescue Course geregeld en kamer. Enb daar dinsdag mee begonnen en vandaag voor geslaagd. We hebben de afgelopen 3 dagen.. gestudeerd, veel rescuecases gedaan, theorie lessen gehad en gegeten en geslapen. maar cool. Vandaag de finale. Elke seconde gebeurde er wel weer wat en hebben alle dingen gedaan. bewustolse diver, paniekdiver, verdwenene diver... you name it we saved it. Het laatste stukje ging even mis. Ik wilde mijn out of airdiver vrolijk eerst zijn iegen reserve regulator geven en toen mijn personlijke.. niet geehl; de bedoeling maar wel zeer lachwekkend. Duidelijk dat mijn concentratie batterij opwas :)

Maar goed dus GESLAAGD!!!!! En das een fijn gevoel.

Nu de komende weken lekker nog meer duiken en chillen bij de ouders van Mous in Langkawi Maleisie.

Ik zie dat het in NL niet het best weer is. Hopelijk word het snel.

Nog 3 weken en dan ben ik were thuis... De tijd gaat snel... heel snel.

Liefs

• 06 Mei 2010 - 12:47

Pol:

Whooo wat vet ouwe.. je beleeft toch maar weer mooie dingen. Echt gaaf dat je geslaagd bent gefeliciteerd! Je hebt de smaak helemaal te pakken gekregen! Geniet van je laatste weekjes, kan niet wachten tot je weer terug bent! x

• 06 Mei 2010 - 13:37

Appie:

Kinkt goed dame(s)!! Een beetje chillen, een beetje duiken, nog wat meer chillen en af en toe wat cultuur en dat allemaal onder het genot van een brandend zonnetje...
    Top trouwens dat jullie naar elkaars verhalen refereren!!
    cu soon xx

• 06 Mei 2010 - 14:21

Kinky:

Ik was de persoon zonder naam. haha

• 06 Mei 2010 - 15:30

Kiki :

Fijne verhalen Luykx!!geniet nog even xx

• 06 Mei 2010 - 16:24

Jannetje:

Chill ze lekker. De mama van Mous heeft het volledige interieur al beschreven, klinkt goed, wordt puur genieten.Maar dat kunnen jullie wel;)
    Xje

• 06 Mei 2010 - 20:48

Dot:

Ohhh, dat klinkt heerlijk! Mooi dat jullie allebei geslaagd zijn, de volgende lustrumreis duik ik tussen jullie in...

x dot

• 06 Mei 2010 - 21:31

Do:

Wat een mooie verhalen weer! En cool van die duiken, congrats dudes!
    Lekker verder chillen met die billen in de soleil!
    XOXO

• 07 Mei 2010 - 13:17

Poes:

Heeeeerlijk die verhalen. Vooral als het hier dan weer met bakken uit ge lucht komt! Kan niet wachten tot jullie weer thuis zijn! Xje

• 09 Mei 2010 - 10:41

Sigrid:

Leuk om te lezen, maar wel tussen de halve zinnen door....
    Heb je ook foto's? Kurt wil graag volgend jaar naar Cambodja (of zoiets) Is het iets met kind? Ook Olifanten of andere dieren gezien? Onthoud je de aanraders en afraders voor me!
    Kus jezus

• 09 Mei 2010 - 13:31

Vanna:

gaat echt snel, maar is ook wel saai zo zonder jullie in dit kikkerlandje! mooi dat je geslaagd bent; kun je weer lkker verder chillen! x

• 16 Mei 2010 - 11:42

Eline:

Hi Mike! Lekker bezig daar in Azië.. Word je al gek van de "wanna buy cold drink?" of "Love you long time!" van de kids daar? Blijf lekker genieten van de boven- en onderwater wereld...
    Liefs!