Solotrip - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van maaike Luykx - WaarBenJij.nu Solotrip - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van maaike Luykx - WaarBenJij.nu

Solotrip

Door: Maaike / Blauwe

Blijf op de hoogte en volg maaike

26 Maart 2010 | Thailand, Bangkok

Lieve Mensen,

Voor mijn gevoel is het al eeuwen geleden dat ik jullie wat heb gestuurd. Maar zag net dat het pas 10 dagen.
Ondanks dat toch nog even een kleine update.

Na mijn vorige bericht nog een dag extra in Ayuthaya gebleven. Had een kleine kater door vele biertjes met een nederlands stel. Dus een dagje rustig aan.

Die dag erna de lokal trein gepakt naar Pak Chong die is een plaatsje waar een national park ligt. In de trein mijn ogen uitgekeken. Verkopers met zoveel verschillende etenswaren, prullaria, drinken en plantjes. Ik ben de 2,5 uur goed door gekomen.

Bij aankomst eigenlijk geen idee waar ik heen moest. Maar gelukkig was er iemand van een hostel. Tussen het dorp en nationalpark in lag dit mooie hotel. Hier meteen een ' safari ' trip geboekt vooor de volgende dag.'s Avonds gegeten met mijn buurman, een fransman. Helaas was het eten was slechte kwaliteit. Wat voor het eerst was.

Volgende morgen vroeg op voor mijn trip... De hele dag in een auto met 3 ontzettend gezellige stellen... Niet echt. Het thais/swiss koppel waren de enige waar nog een conversatie mee te voeren viel. Heb natuurlijk als nieuwsgierig aagje haar de hemd van het lijf gevraagd hoe het is om als thaise is in Zwitserland te wonen. Er interessant. We hebben een toch door de jungle gemaakt met veel apen en spinnen.Het was kantje board geweest of de thaise was er niet meer aangezien ze bijna op een van de dodelijkste slangen ging zitten....
Hierna genoten van het uitzicht op de waterval waar onze lekkere leo een aantal jaar geleden vanaf sprong toen hij in de film de beach zat. Nu weinig waterval meer maar toch leuk/
Aan het einde van de dag werden we nog getrakteerd op een heuze wilde olifant... Onwijs gaaf!

De volgende dag maar vertrokken had graag nog een dagje daar gespendeerd maar het eten was zo niet lekker en er was niks in de buurt. Dus de bus naar Trat ( vlak bij Koh Chang) waarvan ik dacht dat het me een uurtje of 4 a 5 zou kosten . Uiteindelijk werd het 10... Heb de gehele dag als eneige blanke in de lokale bussen gezeten.. Toch wel apart had wel wat meer backpackers verwacht. Maar goed ik had het geluk dat ik plezierd werd door de televisie op doven en slechthorende volume met de meest verschrikkelijke series. Alle mensen lachen in de bus als er iemand op zijn hoofd word geslagen en je dan het geluid Boing hoord. Ja totaal andere humor. Heb me wel vermaakt zo 10 uur lang...

Uiteindelijk in Trat... Chill hostel met hutje aan het water. En een heerlijke foodmarket waar ik twee avonden heb genoten van het allerlekkerste eten wat ik tot nu toe hier heb gehad.

En toen de laatste week... zon zee en strand. Maandag met een hele club naar Koh CHang we zaten in de bus met een NL. Aussie en twee duitse chicks. Op lonely beach een hostel. Ik ben meteen met Damian ( aussie ) het eiland rond gecruist op de scooter... Heel vet en heel mooi. 's Avonds weer top gegeten en genoten van een paar goede mojito buckets.
De volgende dag verkast naar een ander hostel aangezien mijn hut wel een dierentuin leek. Een kakkerlak die toch wel heel erg grott was, een pad en een hele colonie mieren. En in de voortuin twee grote buffalo's. Iets teveel wildlife voor mijn smaak.
Dus een betere hut... nou ja. Afgelopen nacht een onwijse storm gehad. Klappen waardoor je bijna uit je bed trilde en regen waarbij ik dacht dat ik wakker zou worden op de oceaan. Maar gelukkig stond mijn hut vanochtend nog op de zelfde plek alleen was het in 1 hoek een water paradijs vroeg me al af waarom de regen zo dichtbij klonk. gelukkig geen natte spullen. Dinsdag en woensdag lekker op de het strand en gister met de boot mee. Ook twee duiken gemaakt die niet geheel spectaculair waren maar goed wel weer leuk. Heerlijk op de boot liggen zonnen en chillen.

Vandaag regent het alleen maar... Dus wordt een dagje boekje lezen... denk niet in mijn persoonlijke hangmaat aangezien die ook doorweekt is. Morgen hopelijk nog een dagje zon pakken voor ik terug ga naar BKK om mous op te halen voor het tweede deel van de reis..... Tot nu toe zulke goede weken gehad.. zoveel leuke mensen ontmoet en dingen gedaan. Maar ook heerlijk genoten van mijn eigen gezelschap. Vanaf maandag grote avonturen beleven met mous.

Hopelijk houdt het mooie weer bij jullie ook aan!

Liefs!

• 26 Maart 2010 - 07:30

Rens:

mooie verhalen blue! Leuk dat je ook al hebt gedoken! dat van die waterval van leo maken ze geloof ik wel de backpackers in heel thailand wijs want dat hebben ze mij ook een keer gezegd op phiphi... de waarheid zal wel ergens in het midden liggen :)

• 26 Maart 2010 - 07:45

Do:

Wat klinkt die jungle trip cool! Toch wel jammer dat wij dat niet gedaan hebben in Khao Sok... En ook mij klinkt die Leo waterval bekend in de oren haha. Uiteraard wel op een andere plek. Maar toch is het cool als je denkt dat je op de filmset bent geweest. Als je dan ook nog op Phi Phi naar Maya Bay gaat heb je meteen alles gehad. ;)
    Have fun! XX

• 26 Maart 2010 - 08:33

Claran:

Heel cool allemaal Blue! Zag het al helemaal voor me, die bustrip! Gister afscheid genomen van Mous en die heeft er onwijs veel zin in. Heel veel fun saampjes! Niet teveel prive dinertjes houden he? ;)

XXXX!!!!

• 26 Maart 2010 - 10:30

BUL:

Blue, fijn om weer wat van je te horen...mooie verhalen weer!! Gister laatste avondje met mous gehad en ze is er helemaal klaar voor om je te vergezellen. Jullie gaan echt een toptijd tegemoet. Geniet er nog maar even van!! hier is alles goed. Had mn tentamen gehaald en ben druk aan het klussen in mn kamer! Dikke kus

• 26 Maart 2010 - 16:43

Hap:

Skatje!

lekker bezig! leuk dat het allemaal zo goed gaat! say hi to mouse en drink een bucketje op ons ;)!

kus!

• 27 Maart 2010 - 12:26

Cecile:

hee liefie!!!
    heb nog niet eerder gereageerd, maar alles wel gelezen...wat een heerlijke reis ben ej aan het maken meissie!!! echt zo fijn voor je...ben wel een klein beetje jaloers als ik nu hier tijdens mijn weekenddienstje zit....fantastisch schattie!

luv ya!!!!

• 08 April 2010 - 09:44

Juut:

Blau wat heerlijk allemaal! Goed om te horen dat je het redt met jezelf. Ga zelf ook deze zomer in m'n uppie en vind het toch wel spannend worden.
    Kusje aan mous en voor jou natuulijk! en heeel veel plezier!!