Adios Leipos, Hola Cordoba deel 2 - Reisverslag uit León, Nicaragua van maaike Luykx - WaarBenJij.nu Adios Leipos, Hola Cordoba deel 2 - Reisverslag uit León, Nicaragua van maaike Luykx - WaarBenJij.nu

Adios Leipos, Hola Cordoba deel 2

Door: Maaike / Blauwe

Blijf op de hoogte en volg maaike

20 Mei 2009 | Nicaragua, León

Ok het vorige stuk was nog niet klaaar en ik ben nu alles kwijt tot aan nu toe...

Nog maar een poging wagen.

Na deze avond een lekker ochtendje vrij even bijkomen van de drankjes en alle danspasjes.
´s Middags weer twee duiken gemaakt en toen echt het water op.
De eerste duik was een beetje chaos, maar iedereen was zenuwachtig. De tweede duik was een stuk relaxer iedereen was gewend en ik was alleen samen met een instructeur dus lekker rondgezwommen en vissie bekeken.
´s avonds lekker op tijd naar bed de volgende ochtend weer twee duiken. Deze waren ook weer top! Bij elke duik gaat het beter, wordt het leuker en ga je meer zien.
De middag ons examen gemaakt en gehaald. Jawel het hele team... Goh hoe zou dat nou komen. ¨s Avonds moest er natuurlijk gevierd worden dat wij open water divers zijn en resn een echte rescue diver.
Eerst lekker chill bij een huisfeest waar op het einde de gitaren kwamen. Freek ( jawel de hollander van de week ervoor ) en Mike speelden lekker alle oude bekenden. Toen het in één keer twee uur was, was het tijd voor weer een mooie dansavond in Bar in de bush. Deze avond Salsa en Reggeaton. Dus weer een mooie avond met de billen schudden >( euh welke?) en de voeten van de vloer.
Zaterdag was het tijd voor onze fundives. Samen met Rens, Inge, Cis, Melanie, Martha en ik.
Veel vissen gezien en ook twee murray eals onwijs gaaf. Ook bij deze twee duiken weer meer zekerder geworden.
Hierna weer een lekker drankje bij de bar en een door johan heerlijk gekookt maaltje. En toen was het natuurlijk weer tijd voor de voetjes van de vloer. Weer heerlijk de hele avond staan dansen. Ook maar besloten om maandag pas weg te gaan. Toch is het eiland leuk.... Veel leuke dingen te doen en veel vriendelijke mensen. Het zal moeilijk worden om weg te gaan.
Zondag een dag aan het zwembad en ´s avonds hoe kan het ook anders een lekker drankje aan de bar. Ook was er weer een huisfeest. Deze helaas niet zo mooi als de vorige maar zeker gezellig.

Inge haakt ook gezellig bij ons aan op onze verdere reis. Dus we hebben er een hele gezellige vierde musketier bij!!!!

Maandag ochtend blieb blieb de wekker om 5 uur. Oeh beetje ellende maar goed gaan met die banaan om 6 uur lekker boot op om vervolgens met de bus richting Tegucicalpa te gaan. Daar rond 4 uur aangekomen en maar besloten om nog een stukje verder te gaan. Dit in een veredelijke local bus. Das toch zo mooi.... Buschauffeur met twee mega soepele hulpjes. Die tijdens het geld ophalen tijd maken om even te flirten met de dames in de bus en buiten de bus.
Onze ogen uitgekeken en lekker mee geswingd met de salsa die in de bus werd gedraaid. Zouden ze ook in alle bussen in NL moeten doen. maakt het reizen in stuk vrolijker!
In een dorpje vlak bij de grens in een brak hotel een nachtje geslapen. Om 9 uur in een busje naar de grens en voor dat we de bus uitkwamen werden we al belaagd door 30 man die van alles van ons wilde. Mijn tas werd al in een karretje gelegd. Toch maar even tegengehouden. Na deze hitsige, verkoopgrage mannen een beetje te hebben gekalmeerd, hebben we ons lempidas omgewisseld voor Cordobas. Ook wel leipos voor Corries. Daarna met een karretje de grens over. 10 posten langs en toen waren we in Nicaragua. Jeeeeeeeehhhhh. Wel even een uurtje wachten voor onze chickenbus verder ging naar Leon. Onze eerste bestemming in Nica. Weer een heerlijk ritje met mooie omgeving en lekkere muziek. Kan hier allemaal erg van genieten. Ook de chaos bij de grens met een grote lach... ja is ook maar het beste anders wordt het ellende.
Rond 15 uur in Leon ingecheckt in een lekker chill mooi hostel. Even wachten tot de regen was weg getrokken. Ja het regenseizoen is begonnen.

Na een heerlijke lunch besloten om de dag erna een tripje te maken. Na een rondje door de stad een trip geboekt naar een vulkaan om er vervolgens vanaf te zandboarden.
In Via Via een lekker maatlje gegeten, maar we helaas snel weg moesten vanwege een overstroomde plee. Ja het regende weer pijpenstelen. Aan de overkant maar even gewacht op iets minder harde regen.
En toen vandaag op trip. De rit zou een uur duren en duurde natuurlijk twee uur!!! Is ook niet anders hier.
De Vulkaan op met de boards.... Ik lekker zonder want de gids droeg de mijne aangezien ik het snelst jarig. Op de vulkaan onwijse japanse fotosessies gehouden. En toen..... Naar beneden. Lekker zittend op mijn board de berg af roetsen. Helemaal geweldig. Helemaal zwart benenden met gruis in de bilnaat!
Maar wat weer gaaf.

En nu met een biertje dit verhaal typend terugkijkend op zoveel gave di ngen. Wat is het hier gaaf. Geniet van alles. Met zijn vieren helemaal leuk. Mooie verhalen en toffe dingen doen en alles met een grote lach! Behalve dan als je pinpas niet meer werkt :(

Nu weer op naar nieuwe avonturen. Eerst Granada en de vriend van rens ( pepijn) ophalen in managua en daarna zie we wel weer. Nog twee en halve week en nog meer dan genoeg te zien en doen.
En bij thuiskomst maar starten met een cursus spaans is namelijk ook een kleine frustratie.

Nou leute weer een mega verhaal... maar nog heel veel verhalen die hier niet zijn verteld dus dat komt als ik terug ben.
Geniet van de zon en niet teveel treuren om de Breuk tussen Jan en Yolanthe! Ik zie mooie kansen ;)

dikke zoenen

• 21 Mei 2009 - 05:49

Bullie:

hey blauwe,
    gefeliciteerd met je OW!! super tof! mooie verhalen ook weer, ben mega jaloers. wil ook weer daar zijn!!! geniet ervan...kus

• 24 Mei 2009 - 07:39

Mercedes:

Hey Azula, wat een mooie verhalen! En wat top dat je je Open Water gehaald hebt!! Als ik het zo lees, baal ik hier in NL, dat ik niet meer daar ben! Maar gelukkig hebben we alle foto's nog! Lieverd, dikke kussen aan Cis en Frans en geniet er heerlijk van!
    Dikke kus Mercedes