Guatemala! - Reisverslag uit Flores, Guatemala van maaike Luykx - WaarBenJij.nu Guatemala! - Reisverslag uit Flores, Guatemala van maaike Luykx - WaarBenJij.nu

Guatemala!

Door: Maaike / Blauwe

Blijf op de hoogte en volg maaike

01 Mei 2009 | Guatemala, Flores

Goedemorgen iedereen,

Hoewel hier pas avond!

Was is het hier fantastisch... Ik kan het niet anders zeggen. Na een prima reis die natuurlijk altijd te lang duurt kwamen we aan in Guatemala. Meteen door naar antiqua een fantastisch mooi stadje op ongeveer 1500 meter hoog. Meteen vanaf de eerste dag vol gas. Dag 1 de stad bekijken en wij ´s middags mensen kijken in het park.Dag twee na een pittige wandeling de actieve vulkaan Packaya op konden we onze marshmellows warmen aan de hete lava die een meter van ons vandaan stroomde. Af en toe rommelde de vulkaan aangezien op het moment vrij actief is! Het was zo gaaf!
Verder nog gezwommen in heerlijke poelen in de jungle, maya ruines gekeken, grotten bekeken, musea en veel verschillende landschappen en mensen voorbij zien komen. Ik heb zo veel gedaan dat ik het nu al bijna niet meer weet. Elke dag is weer anders, van natuur tot cultuur. Vandaag het ultieme resort gevoel gehad. We waren uitgenodigd door mensen van een restaurant of we langs wilden komen bij hun vakantie huis aan het meer. Dit konden we wel gtebruiken na ondanks alles toch een kleine hollandse partij. Vandaag was er geen programma. Dus tegen een dagje hangen aan het water met heerlijke lunch zeiden we natuurlijk geen nee. En wat hebben we heerlijk gerelaxed en gegeten. Morgen weer verder en dan nog meer mooie dingen doen.
Ik kan uren doorgaan maar dat doe ik niet. Het is briljant met deze groep op pad... we hebben veel bekijks vooral door de kleine lokale mannen. Er is een hoop lol en heel weinig gene!
Het land is mooi en afwisselend maar er wordt slecht voor gezord voor land, mens en dier. Overal vuilnis, veel straathonden en veel mensen wonen onder niet al te beste omstandigheden. Ik moet af en toe even slikken als ik weer een uitgemergeld paard, hond, kat of mens voorbij zie komen. Maar dat had ik wel verwacht.

Ik geniet met volle teugen en kijk alleen maar uit naar de komende weken met nog meer bijzondere ervaringen.Wie weet binnenkort meer.

Liefs

• 02 Mei 2009 - 11:24

Aal:

Wat vet Mickey!! Echt heel gaaf en leuk dat je een berichtje stuurt!! Ik zit midden in mn verhuizing dus kan alleen maar dromen over zo'n trip voorlopig.. Geniet ervan lieverd, dikke kus.

• 03 Mei 2009 - 14:03

Kiki:

Klinkt goed Luykx! Geniet er van en maak vooral veel lol!
    xxx

• 03 Mei 2009 - 18:52