Costa Brava - Reisverslag uit Cairns, Australië van maaike Luykx - WaarBenJij.nu Costa Brava - Reisverslag uit Cairns, Australië van maaike Luykx - WaarBenJij.nu

Costa Brava

Door: Maaike / Blauwe

Blijf op de hoogte en volg maaike

27 September 2007 | Australië, Cairns

Lieve mensen,

Even weer een kleine update vanuit het verre australie.
Vorige week nog heerlijk in Melbourne gezeten. We zijn bij een aantal vrienden van JH en Jess gaan eten en hebben een vriendje van JH zien optreden in een bar. Van die kleine live optredens heb je veel in melbourne. Vaak mensen met een gitaar. Ook de diners waren erg gezellig. Overdag lekkere lunchtentjes opgezocht, aanhet strand, in het park. Lekker relaxed dus.

Ook zijn we naar een auction van een huis geweest. In australie kun je je huis private verkopen of via een auction. De auction gebeurt gewoon op straat en het maakt niet uit hoe duur het huis is, iedereen mag erbij bij zijn. Zo zijn Jess en ik naar een huis in Toorak geweest ( een van de duurdere wijken) Het startbod was 2,1 miljoen dollar. ER waren ongeveer 40 mensen komen kijken. En daarvan waren 4 mensen die biedingen deden. Dit resulteerde een kwartier later dat het huis werd verkocht voor 3.35 miljoen dollar. Zo bizar om te zien en mee te maken. Staat gewoon een gast in z'n zondagse kloffie een beetje met miljoenen te strooien. De dag daarna zijn we ook nog bij een ander huis geweest. Heel walgelijk kitsch huis, Was groot huis, maar alles was net onhandig gedaan en had weinig buitenruimte. Er waren meer dan 100 mensen, maar het huis werd niet verkocht. Het startbod hiervan was 3,1 miljoen dollar. Om naar euro's te rekenen, moet je door twee delen + een beetje. Das het makkelijkst. Verder heerlijk genoten bij JH en Jess. Lekker relaxed.

Dinsdag 25 september was het dan zo ver. Dit was de dag dat mijn tocht echt ging beginnen. Ik vloog om 12:15 naar Cairns, met een tussenstop in Sidney. De weg naar het vliegveld was even stressen, want ik wist niet welk Airport we moesten hebben. Ik was even bang dat ik het zou missen, maar gelukkig was ik ruim op tijd.

Om 18:00 kwam ik aan in Cairns. Ingecheckt in mijn hostel en de stad gaan verkennen. Even ergens een hapje gaan eten en toen maar kroegen gaan afstruinen. In de backpackersbar beland, de Wood Shed, heel vreselijk fout. Daar aan de praat geraakt met 2 zweedse meisjes, die niet echt heel veel te vertellen hadden. Verder was iedereen in grote groepen, dus moeilijk om tussen te komen. Dus maar heerlijk gaan tukken. De volgende ochtend mijn roommmates ontmoet. Een nederlands meisje een ierse. Meteen maar afgesproken om die avond ergens te gaan eten en te drinken. Die avond gingen met nog een andere jongen en meisje die beide in aus wonen lekker ergens gaan eten. Daarna een drankje gedaan, mijn roomies gingen een kroegentocht doen, maar daar heb ik maar niet aan meegedaan.En achteraf ook een goede keuze. Nogal rare drankspelletjes met veel verplicht naakt voor de deelnemers. Met paul en dione lekker op het terras blijven hangen en wat australiers gesproken. Ik ontmoet op de een of andere manier reizende oude mannen of met een boot. Geen vieze mannen, maar toch een beetje apart Ik trek ze aan. Mag zondag al mee gaan zeilen, maar dan gaan de roomies wel mee natuurlijk.

Verder al 2 dagen opzoek geweest naar auto's. En helaas het gaat allemaal moeilijker dan verwacht. Gister helaas niks gevonden en ook vandaag is het geluk niet aan mijn kant. Er is wienig aanbod en veel vraag.
Das erg baale, want Cairns is nou niet de plaats waar ik lekker lang wil blijven hangen, heb het idee dat ik aan de costa brava zit. Veel neonlicht, veel lamme engelsen en van al dat soort shit. Gauw weg dus. Als ik het weekend nog niks heb, ga ik maandag met de bus naar port douglas, iets boven cairns. Daar wil ik wat gaan duiken en mooie tours maken. Het is daar allemaal net wat rustiger dan hier...

Verder over het weer natuurlijk niet te klagen, IN Cairns elke dag 30 graden en zo. Zo lekker in het zonnetje liggen.

Ik geniet met volle teugen en ontmoet heaps of new people.

Ik houd jullie op de hoogte.

Liefs

• 27 September 2007 - 08:09

Nellie:

Ach Costa Brava is toch ook leuk!(als je 16 bent). Klinkt goed! Ben benieuwd naar je foto's als je echt gaat touren!
    Mis je!
    xxxx

• 27 September 2007 - 08:36

Marloes:

Hey blauwetje!! Succes met vinden van een autootje!! En als je Cairns ff niet leuk vind kan je vanuit daar ook mooie tours naar het regenwoud doen die iedere dag gaan...ook wel mooi en niet zo costa brava :-) Succes meis! kus kus

• 27 September 2007 - 08:39

Enny:

Succes in salou kleine, heb je een mailtje gestuurd!!!Dikke kus

• 27 September 2007 - 09:54

Paard :

Hello Outback Bleu! Lekker bruin bakken daar zeker! Veel plezier xxxx mevrouwtje H

• 27 September 2007 - 10:45

Pieter:

Schetz, klinkt weer heerlijk!Ben rete jaloers op je!Ik zou ook gek worden van al dat neonlicht en zeker die lamme engelsen!! Veel plezier met duiken en je tochten!! We horen van je!
    Dikke zoenen,
    Pieter

• 27 September 2007 - 11:31

Juud:

Maaike, goed plan om niet te lang in Cairns te blijven. De omgegeving is veel mooier met het bekende regenwoud en the great barrier reef. Ben jaloers!! Geniet er lekker van. Kus juud

• 29 September 2007 - 08:23

Mir:

Klinkt echt top Mickey!! Ben jaloers! Wel voorzichtig met die oude mannetjes he!? Misschien wel goed voor de afwisseling trouwens:p.. Succes met de auto en geniet ervan!! Mis je, dikke kus

• 29 September 2007 - 08:24

Ali:

Dat Mir moest natuurlijk Ali zijn.. kusje!

• 01 Oktober 2007 - 08:19

Rens:

hee blauwe!Ja al dat costa brava gedoe hou ik ook niet zo van maar dat weet je al he! Ga lekker je plekkie vinden en genieten en idd, je hebt echt iets te klagen in de 30 graden want hier regent het alleen maar zo ongeveer!

• 01 Oktober 2007 - 10:17

Mercedes:

Lieve Blauwe,
    Wat een heerlijk verhaal weer! Oude (rijke) mannen met zeiljachten... Niets te klagen dus!! Ik ben benieuwd naar die naakte drankspelletjes (weer eens wat anders dan 3-mannuh en kingzuh)! Lieverd veel plezier en geniet van alle strand zon en zee aan de costa brava!
    Dikke kus Mercedes

• 15 Oktober 2007 - 08:49

Montse :

Lieve Maaike ;
    Fijn om te weten hoe het met jou is aan de andere kant van de wereld !!!!!!
    hier komen we niet boven de 15 graden maar gelukkig schijnt de zon al 5 dagen "non-stop", dus niet te klagen ! maar als ik de 30 graden van je hoor krijg ik vreselijk veel heimwee naar warmte ( ook al het maar de costa Brava zou zijn !!!!! )
    Veel liefs ,
    Montse